Personální report
AUběhla nějaká doba a Hawks přibyla nová mladá síla. Hned před létem se k nám přidala slečna Domča. Dále do týmu přišlo šikovné duo z kroužku Siki a Šuhaj.
Členové
Přepad
Ač po dlouhé době, ale přeci jsou na světě fotky z našeho přepadu dětského tábora Myšáků. Děkujeme jim za parádní zážitek a snad si i oni užili naši přítomnost.
Fotky
Navštívili jsme
Za léto a podzim letošního roku jsme navštívili řadu větších i menších akcí jako byl například Protector X (odkaz), PA Larp Eden, tradiční Alfa 03 na jejíž report se můžete v dohledné době těšit a jako poslední Radition.
Airsoftové odpoledne
Děkujeme všem zúčastněným a spřáteleným týmům za účast a podporu.
Mimo jiné také děkujeme Petru Jedlinskému z Bílé vločky.

V neposlední řadě děkujeme sponzorům a také Tynně z postradatelných za fotky – snímky od našich fotografek budou v sekci galerie brzy doplněny.

Hawks přijímají opět do svých řad Robíka, který doplní jeho oblíbený :) sniper (bravo) tým.
Fotky
Charlie 02
O víkendu 12-14.4. proběhl víkendový výcvikový camp v Novohradských horách. Děkujeme PatMat týmu za pěknou hru a fajn nedělní ukončení.
Fotky
Nový člen
V březnu 2013 tým přibral nového člena - Bromíka, můžete se na něj těšit na námi navštívených akcích.
Fotky z treninku
24.2. k nám zavítala na trenink milá návštěva. Díky Tynno.
Fotky

e-mail:
sajhawks@gmail.com

SAJ hawks o.s.
Ledenická 1147/120,
České Budějovice, 370 06

telefon: +420 775 077 135,
+420 774 646 462

Podporují nás





H&K CA8-2


H&K CA8-2 je airsoftová verze odstřelovací pušky H&K SL8 postavené vycházející z útočné pušky H&K G36 vyráběná firmou Classic Army. Standardně se dodává s vysokou lištou s optikou, dvojnožkou a krátkými zásobníky na 20 BB.

Na první pohled jde o elegantní a vyváženou zbraň, která skvěle padne do ruky. Délka pažby je nastavitelná pomocí vkládaných obručí. Dvojnožka je dostatečně tuhá a neviklá se.Optika s trojnásobným zvětšením poskytuje jasný pohled, i když díky své velikosti jen malé zorné pole.

Druhá věc je vkládání akumulátoru. Po úpravě předpažbí se do něj vejde nunčakový osmičlánek, ale dostat ho na správné místo tak, aby seděl na místě a předpažbí šlo nasunout zpátky není moc jednoduché a osobně mi to občas dělá potíže i po dvou letech.

Na další potíže jsem narazil při připevnění nosného popruhu. Jedno oko je umístěné na spodním konci pažby, druhé pod hlavní na držáku dvojnožky. Obě oka jsou malá a pokud k nim připnu dvoubodový popruh, puška se nese dost nepohodlně, ať na rameni, na zádech nebo připravená ke střelbě.
Lepším řešením se ukázal tříbodový popruh připnutý k boku zbraně, vepředu pomocí pásku okolo předpažbí a vzadu za šroub na pažbě.

Dvojnožka se rozkládá snadno, ale kvůli umístění oka se do ní popruh snadno zamotá a silueta zbraně je díky ní ještě vyšší. Je možná efektní, ale v praxi se ukázala jako nepoužitelná a zbytečný a osobně jsem ji odmontoval po prvním použití.

Optika v praxi funguje dobře, zvětšení je dostatečné, ale zbraň je s ní příliš vysoká a špatně se s ní ukrývá. Lepším řešením je RIS montáž pro G36, ale ještě lepšího výsledku jsem dosáhl se speciálně vyrobenou nízkou lištou, kterou jsem po odstranění původních montážních úchytů přilepil. Zároveň s tím jsem musel demontoval i lícnici z pažby.

Krátké zásobníky jsou pro odstřelovače ideální, i když pouhých dvacet ran neumožňuje "odstřelování" pomocí kropení cíle. Nicméně do zbraně pasují i standardní géčkové zásobníky, i když všechny se v šachtě kývají (včetně těch od CA). Funkčnosti to nevadí, osobně jsem dovnitř šachty umístil vložky, abych kývání omezil. S několika spojenými zásobníky, případně točákem nebo dokonce dvojbubnem může puška fungovat jako solidní kulomet.

Přepínač střelby je klasický oboustranný třípolohový, zajištěno - jedna rána - dávka. Několikrát se mi stalo, že puška odmítla střílet na jednotlivé rány, takže standardně přepínám na dávky.

Dostřel a přesnost běžně prodávaného modelu nemůžu posoudit, moje zbraň má pružinu M130 místo dodávané M100 a vyměněnou vzduchotechniku, zbytek je původní. V této sestavě se s BB 0,28g trefuju do stojícího člověka na 60 metrů, pokud mu mířím na hlavu, a na 70 metrů, když zamířím nad něj. Na 80 metrů je zásah už otázkou náhody.

Téměř metrová délka a pevná pažba snižují ovladatelnost v budovách a hustším křoví, nicméně po popsaných úpravách umožňuje tato puška zalehnutí v kryté pozici a střelbu na vzdálenost zhruba do padesáti metrů, kdy dává dobrou šanci na zásah první ranou.